Pentru un nivel de succes wow…fă ceva extra

„Undeva, cineva se pregateste mai mult decat tine, iar atunci cand va veti intalni te va invinge.”

Care este una dintre cele mai importante diferențe dintre o persoană care are un stil de viață exact așa cum și-l dorește și o persoană care pare că are întotdeauna probleme?

Un răspuns simplu ar fi acela că prima categorie și-a creat stilul de viață pe care îl are. Aceste persoane au avut visuri mari, obiective, au muncit foarte mult și au știut în avans cum arată stilul de viață pe care vor să îl aibă.

A doua categorie este una de persoane care, pur și simplu, reacționează la evenimentele din jur și se lasă purtate de val. Aceste persoane, de obicei, nu au obiective clar definite, sunt mai mult dorințe puse undeva într-un plan secundar. Singurul moment când acestea depun o cantitate de efort extra, este atunci când întâmpină o problemă.

Cred că diferența este foarte evidentă: cei din a doua categorie fac doar ceea ce le este necesar să supraviețuiască, să fie pe linia de plutire. în schimb, cei din prima categorie fac întotdeauna ceva extra.

Dacă vrei să ai parte de o viață extra-ordinară (în afara a ceea ce este obișnuit), va trebui să faci ceva extra (în afara a ceea ce îți este cerut).

În engleză, acest principiu se numește „going the extra mile” și este foarte cunoscut. Înseamnă să mergi o milă în plus față de toți ceilalți din jurul tău.

Să-ți prezint top 5 beneficii pentru care ar trebui să faci întotdeauna ceva extra:

 • Acest obicei te va aduce în atenția persoanelor care îți pot oferi oportunități de promovare, fie în carieră, fie în viață.

 • Va face din tine o persoană de neînlocuit, deoarece nimeni altcineva nu mai face atât de multe lucruri sau atât de bine ca și tine. Atunci când sunt concedieri în companie, tu nu va trebui să-ți faci griji.

 • Va face din tine un expert în domeniul pe care îl practici, deoarece, de fiecare dată când oferi un serviciu, te străduiești să o faci mai bine decât ultima dată.

 • Vei beneficia de legea contrastului, deoarece persoanele din jurul tău nu vor merge nici o milă, să nu mai menționez de cea de-a doua .

 • Îți vei forma un obicei de a acționa din inițiativă proprie, în loc să aștepți în permanență să ți se spună ce să faci.

  Motivul pentru care știu că acest principiu funcționează, este pentru că l-am testat, așa cum am făcut cu toate principiile pe care ți le prezint. M-am asigurat că este în armonie cu legile naturii, pentru că atunci când urmăm exemplul naturii, nu putem greși. Să-ți dau un exemplu: un fermier urmează întotdeauna principiul prezentat în acest capitol. Muncește pământul, plantează semințele la timpul potrivit, pune apă și ingrășăminte plantei și se îngrijește de ea. Până în acest moment nu a primit niciun fel de compensație. Apoi, așteaptă ca natura să-și facă partea ei și în scurt timp va fi gata să culeaga roade de 100 de ori mai mari decât sămânța pe care a plantat-o.

  Daca ma gandesc mai bine, nimeni care nu a facut ceva extra nu a ajuns la un succes de nivelul „WOW”!

  Unul dintre cei mai importanți pionieri ai filosofiei succesului, Napoleon Hill, a dat, în cartea „De la idee la bani”, o formulă foarte utilă pentru a pune acest principiu în practică. Eu o numesc Formula pentru un nivel de succes „wow”  și arată cam așa.

  Formula pentru un nivel de succes „wow”: AP+C+C = NS

  Ce înseamnă asta?

  Înseamnă că dacă ai o Atitudine Pozitivă și dacă oferi o Cantiate mare de valoare, de Calitate foarte bună, atunci vei obține Nivelul de Succes „wow”, sau cel pe care ți-l dorești.

  Când toți ceilalți colegi de clasă, de muncă sau parteneri în proiectele tale se opresc, tu trebuie să faci ceva extra! Gandeste-te! Dacă faci doar ceea ce majoritatea persoanelor fac, nu vei putea obține mai mult decât ele. Dar dacă muncești doar cu jumătate de oră mai mult decât ei, în fiecare zi, atunci vei fi recompensat mult mai mult.

  Care este diferenta dintre concurentul care ajunge primul la linia de sosire si cel care ajunge pe locul 4, in competitia de sprint de la Olimpice? De obicei, mai putin de o secunda. Totusi, cel de pe primul loc primeste o medalie de aur, recunoastere din partea tarii, admiratie si respect. Iar cel de pe locul 4 ce primeste? Experienta.

  Este cunoscut faptul că oamenii de succes, înclusiv cei mai bogați oameni din lume, merg o mila in plus. Bill Gates, chiar și după ce a devenit cel mai bogat om de pe planetă, ajungea la muncă înaintea tuturor colegilor lui și tot el era cel care închidea ultimul luminile la birou.

  Iar dacă Bill Gates face asta, noi ce scuză am putea găsi să nu facem ceva EXTRA?!

  Daca crezi ca nu ai timp, vreau sa-ti spun un lucru: inceteaza sa-ti mai servesti minciuni cu glazura de ciocolata. Ai timp! Doar ca nu esti selectiv cu activitatile din viata ta. Faci prea multe… nimicuri. A venit timpul sa te organizezi.

  In cazul in care vrei sa faci din viata ta mai mult decat o adiere in vant, fa ceva extra. Si fa-o incepand de azi!

  Tu ce părere ai? Se merita să faci ceva extra?

  Cu prietenie,

  Leo (care tocmai a facut ceva extra) Burcă

  P.S. Săptămâna viitoare va apărea cel de-al 10-lea articol de pe blog. Vreau să fac ceva extra pentru tine și să scriu despre un subiect sau o problemă pe care tu o întâmpini. Te rog să-mi lași un comentariu aici sau pe Facebook despre ce ai vrea să scriu.

  P.S. 2: Acum ai ocazia să te înscrii la newsletter printr-un singur click AICI.

Pin It on Pinterest

Share This